|
|
|
Kladdkaka (Zweedse Kleddercake) |
|
ingrediënten: |
|
|
2 eieren
90 gram bloem
255 gram suiker
3 eetl. cacao
100 gram boter (gesmolten)
1 theel. vanillesuiker
0,5 theel. bakpoeder |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Doe gewoon alles in een beslagkom, even mixen en dan in een rond bakblik.
25 - 35 min. in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven.
Hoe lang het in de oven moet, hangt af van hoe kledderig je de cake wilt hebben.
Deze cake is in Zweden onder studenten erg populair, want snel
gemaakt en erg lekker (als je van chocola houdt). Er wordt vaak een
klodder slagroom (zonder suiker erin) bij geserveerd, maar dat is geheel naar eigen smaak natuurlijk.
Variatie:
Doe het beslag in muffinvormpjes, i.p.v. in een bakblik.
Als baktijd word er circa 20 minuten aangehouden, en wellicht zelfs nog
ietsjes korter (dan blijven ze lekker zacht van binnen).
Verder viel op dat de cakejes lekkerder smaakten nadat we ze goed hadden laten afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|