laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kladdkaka (Zweedse Kleddercake)
  ingrediënten:
   

    2 eieren
    90 gram bloem
    255 gram suiker
    3 eetl. cacao
    100 gram boter (gesmolten)
    1 theel. vanillesuiker
    0,5 theel. bakpoeder
  bereiding:
    Bereiding:
Doe gewoon alles in een beslagkom, even mixen en dan in een rond bakblik.
25 - 35 min. in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven.
Hoe lang het in de oven moet, hangt af van hoe kledderig je de cake wilt hebben.

Deze cake is in Zweden onder studenten erg populair, want snel
gemaakt en erg lekker (als je van chocola houdt). Er wordt vaak een
klodder slagroom (zonder suiker erin) bij geserveerd, maar dat is geheel naar eigen smaak natuurlijk.

Variatie:
Doe het beslag in muffinvormpjes, i.p.v. in een bakblik.
Als baktijd word er circa 20 minuten aangehouden, en wellicht zelfs nog
ietsjes korter (dan blijven ze lekker zacht van binnen).

Verder viel op dat de cakejes lekkerder smaakten nadat we ze goed hadden laten afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats