laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scandinavische vistaart
  ingrediënten:
   

  sneden bruin of wit casinobrood
  3 dl garde- of slagroom
  2 dl mayonaise
  beetje cayennepeper
  beetje paprikapoeder
  zout en peper

  1 dl gehakte dille
  1 dl geknipte bieslook
  (het kan ook met dille en bieslook uit de diepvries maar niet met gedroogde uit een potje)

  voor de vulling:
  1 blikje tonijn in water
  of 150 gr gerookte sprotjes
  of 150 gr krabsticks
  of 150 gr garnalen
  of 150 gr surimi
  of blikje zalm
  of andere soortgelijke vis

  voor de garnering:
  blaadjes sla
  tomaten
  komkommerschijfjes
  citroenschijfjes
  plakken gerookte zalm
  stukjes gerookte paling
  hard gekookte eieren
  1 potje (zwarte) kaviaar
  bereiding:
    Maak een mengsel van de geklopte room (niet helemaal stijf kloppen maar kloppen totdat de room stevig en dik is), mayonaise, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
Zorg dat je twee soorten vis hebt voor de vulling zodat je twee lagen met vismengsel kunt maken. Prak of snijd de tonijn of de krabsticks of de sprotjes of de zalm of de surimi fijn en meng daar een deel van het room/mayonaise mengsel doorheen. Voeg bij het ene vismengsel de geknipte bieslook en bij het andere deel de gehakte dille toe. (Uit ervaring: surimi met bieslook en tonijn met dille is de lekkerste combinatie.)

Snijd de korstjes van het brood. Bij een ronde taart een aantal sneden brood naast elkaar leggen en er een ronde vorm uitsteken. Wil je een langwerpige taart, dan sneden achter elkaar leggen.
Besmeer de eerste laag brood met een beetje room/mayonaise mengsel en smeer daar een van de twee vis mengsels overheen. Leg de tweede laag met sneden brood hier boven op, smeer ook hier een dunne laag room/mayonaise mengsel op en dan het tweede vismengsel. Dek dit af met een derde broodlaag.
De bovenste broodlaag dik besmeren met het room/mayonaise mengsel en garneren met partjes ei, roosjes gemaakt van plakken gerookte zalm, stukjes gerookte paling, blaadjes sla (of de gehele taart op een bedje van sla leggen), tomaat, schijfjes citroen, kaviaar, garnalen, takjes dille, peterselie, paprikapoeder.
De taart rondom ook besmeren met het room/mayonaise mengsel en hier tegenaan dunne schijfjes komkommer drukken.

Je kunt het ook zonder vis maken met een laag gerookte kipfilet en een laag kalkoen, hardgekookte eieren, verschillende soorten gekookte of gerookte ham, etc. Vegetarisch met een laag ei en een laag tomaat of andere groente. Altijd even lekker!

Natuurlijk kun je ook meer lagen maken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats