laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kip-grapefruit cocktail
  ingrediënten:
   

    grapefruit
    kipfilet
    mayonaise
    sherry of port
    peterselie of paprikapoeder
    kerriepoeder
    eiwit
    suiker
    slagroom
    mooie cocktailglazen
  bereiding:
    Blanceer even het benodigd aantal kipfilets in water met kerrie, zout en peper.Na 10 minuten blanceren de kip in dobbelsteen snijden. Denk er aan: Kip nooit koken, maar tegen de kook aan houden. Zou je de kip koken dan wordt het vlees taai.

Om het glas decoratief te maken dien je van een ei het eiwit te scheiden van het geel (tikken boven een kommmetje, met de twee dophelften het ei van de ene in de andere dophelft laten glijden op een dusdanige wijze dat het eiwit naar beneden kan vallen in de kom). De bovenrand van de glazen licht in het eiwit doppen en vervolgens in een schaaltje met suiker. Door het eiwit plakt de suiker nu vast aan het glas.

De grapefruitschijfjes, gemengd met stukjes kipfilet, in het daarvoor bestemde glas/kommetje doen.

Een aantal lepels mayonaise mengen met kerriepoeder, de gele kleur komt nu naar boven. Een gelijke hoeveelheid half stijf opgeklopte slagroom (zonder suiker) toevoegen met een beetje sherry of port. Afmaken op eigen smaak. Het mengsel eventueel verslappen met water of meer sherry/port, maar volgens mij moet je dit zoveel mogelijk beperken en vooral geen water gebruiken, maar drank, heeeeeeeeel veel drank.

Denk er wel aan dat het mayonaisebestand op den duur slapper wordt en het is mooi als het bestand op het vruchten/kip-mengsel blijft liggen. Hou een paar mooie stukken stukken grapefruit achter om deze weer op de mayomaisemegsel te doen en bestrooi dit met een beetje gedroogde peterselie of parikapoeder.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats