laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindensteaks op Luikse wijze
  ingrediënten:
   

  • 800 g à 1 kg hindensteaks (diepvries)
  • 400 ml wildfond (bokaal)
  • 2 wortelen
  • 2 takken groene selder
  • 3 eetl. rozijntjes (golden)
  • 2 eetl. Luikse perensiroop
  • 2 à 3 eetl. uienkonfijt met 5 pepers (bokaal)
  • 3 eetl. boter
  • instantsausbinder
  • 1 laurierblad
  • 1 snuifje tijm
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding (kan enkele uren vooraf):

- Snij de wortelen en de selder in zeer kleine blokjes.
- Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de stukjes selder en wortel in. Laat gedurende 2 min. al roerend stoven op een matig vuur. Blus met 200 ml wildfond en doe er het uienkonfijt bij, de rozijntjes, de perensiroop, het laurierblad en een snuifje tijm. Laat zonder deksel en op een matig vuur 10 min. sudderen, zodat de bereiding wat inkookt.
- Laat de hindensteaks oppervlakkig ontdooien (1 à 2 u op kamertemperatuur of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).



Bereiding (10 min.):


Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur gedurende 2 min. aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat de steaks gedurende 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).


Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de rest van de wildfond in de pan, schraap de braadresten los en laat op een hevig vuur gedurende 2 min. inkoken.


Voeg de groentebereiding toe en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Snij het vlees in schuine sneden en schik in waaiervorm op de borden.
Schep er wat saus rond en serveer met gepocheerde halve peren met veenbessen en kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats