laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse karbonaden
  ingrediënten:
   


  • 650 g dikke bil in blokjes van 3 cm
  • 1 l geuze, of donker bier
  • 4 uien
  • 1 sneetje oud wit brood
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 30 g boter
  • zout, versgemalen peper
  bereiding:
    Schil de uien, snijd in ringen. Spoel de peterselie.

Verhit de boter in een stoofpan. Laat het vlees aan alle kanten korsten. Schep het vlees uit de pan.

Bak de uien in het braadvet tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met bloem. Laat nog 1 min. kleuren en roer om.

Voeg het bier toe. Blijf roeren tot het kookt.

Leg het vlees in de pan, het takje tijm, het laurierblad, het bosje peterselie, de suiker en de azijn. Zout en peper.

Doe het deksel op de pan. Laat 1 uur sudderen.

Neem het bosje peterselie uit de pan. Bestrijk het sneetje brood met de mosterd. Leg het brood op de saus. Laat nog 1 1/2 uur sudderen. Serveer met frietjes of gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats