laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenssaté van overzee
  ingrediënten:
   


    voor 2 pers.

  • 250 g schoudergebraad
  • Olie
  • 1 groene courgette
  • 1 klein blikje ananas
  • 100 g pindanoten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 dl sojasaus of ketjap manis
  • ? theelepel cajunpoeder
  • Circa 6 satéstokjes of spiesen
  bereiding:
    Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Giet de ananas boven een kom af. Roer de ui, de sojasaus en de cajun door het ananassap.
Marineer het vlees met dit mengsel: zet het tenminste een half uur afgedekt in de koelkast.
Was de courgette, verwijder het kroontje en snij in blokjes van 1cm. Laat de blokjes kort aanbakken in olie samen met het cajunpoeder en de pindanootjes.
Haal het vlees uit de marinade, maar bewaar de marinade.
Dep het vlees droog. Snij de ananasschijven in stukjes en steek ze met de blokjes vlees om en om aan een satéstokje.
Bestrijk het vlees en de ananas met olie en rooster de saté's in circa 10 minuten goudbruin en gaar op de barbecue. Serveer de spiesen op de courgetteblokjes.
Breng ondertussen de marinade aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat die 1 à 2 minuten koken. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Serveer de saus bij de saté's.

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats