laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensrollade met kumquat-honingsaus
  ingrediënten:
   

  • 100 gram boter
  • 150 g kumquats -
  • 2 el honing -
  • 2 el bruine basterdsuiker -
  • 2 el mosterd -
  • 1 magere varkensrollade van de schouder van ca. 1 1/2 kg
  • Voor de saus:
  • 45 g koude boter of margarine -
  • 1 el honing -
  • 2 el balsamico-azijn -
  • 4 el droge witte wijn -
  • 3-4 dl gevogeltefond (pot) -
  • zout - peper
  • Voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes (extra bij 100 - 150 g die we al voor het gerecht gebruiken)
  bereiding:
    (begin ca 1 uur en 45 minuten voor het opdienen)
Oven voorverwarmen op 200° C
Pureer kumquats met schil en wrijf de puree door de zeef
Meng de helft van de puree met de honing, suiker en mosterd
Bestrijk de rollade met dit mengsel en leg hem in de braadslee
Braad de rollade in 1 1/4 à 1 1/2 uur gaar in het midden van de oven
Bestrijk het vlees tijdens het braden nog enkele malen met het honing/kumquat-mengsel
Laat het vlees na het braden, verpakt in alu-folie, ca. 15 minuten rusten op een warme plek
Maak intussen de saus:
Verhit 15 g boter, voeg de honing toe en laat die lichtbruin worden (caramelliseren)
Roer de azijn en wijn erdoor en laat dit mengsel voor de helft indampen
Schenk de fond erbij en de overgebleven kumquatpuree
Laat dit mengsel weer voor de helft indampen
Zeef de saus en roer er 30 g blokjes koude boter door (saus mag nu NIET meer koken)
Klop de saus met een staafmixer zeer schuimig
Serveer er bijvoorbeeld spinazie met pistachenootjes en/of broccoli, golden long frites en/of gekookte aardappelen bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats