 |
|
 |
Tomatensoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 40 g boter -
- 1 fijngesneden ui -
- 1 wortel, in plakjes -
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes -
- 1 el tomatenpuree -
- 1 teentje knoflook, fijngesneden -
- 750 g verse rijpe tomaten, in stukken -
- 1 takje tijm -
- 1 takje marjolein -
- 3 peterseliestelen -
- 1 blaadje laurier -
- 1-1 1/2 liter kippenbouillon van tabletten -
- zout - peper -
- 2-3 el kervelblaadjes of grof gesneden peterselie -
- 2 el fijngesneden bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiden (kan 1 dag van tevoren)
Verhit de boter en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij ca 5 minuten
Voeg tomatenpuree en knoflook toe en bak dit ca 3 minuten mee
Roer dan de tomaten, tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier erdoor
Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur afgedekt ca 30 minuten sudderen
Verwijder tijm, marjolein, peterseliestelen en laurier uit het tomaatmengsel
Pureer het mengsel en zeef het
Druk de pulp in de zeef goed uit
Voeg de bouillon toe
Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast
Serveren
Verwarm de soep en breng deze op smaak met zout en peper
Bestrooi de soep voor het opdienen met kervel en bieslook
Eventueel kleine broodjes erbij geven of bv Parmezaanse kaascrackers |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|