laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tajine van lamsvlees.
  ingrediënten:
   
  • +/- 400gr.lamsvlees
  • 150gr.spruitjes
  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kopje vleesbouillon
  • 12 gedroogde(ontpitte )pruimen
  • 16 geblancheerde amandelen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • peper en zout
  bereiding:
    Bereidingswijze:

Snij het vlees in stukken(stoofvlees).
Laat de pruimen in water weken.
Maak de spruitjes schoon.
Pel de ui en snij in ringen.
Schraap wortelen schoon en snij in plakjes.
Braad het vlees in een grote pan snel aan in de hete olie.Giet de honing er overheen en laat een paar min.karameliseren en blus met de vleesbouillon.
Voeg de groenten en pruimen toe.Strooi kurkuma,kaneel en gember er overheen.
Kruid naar smaak met peper en zout en roer goed om.
Leg de deksel op de pan en laat op een laag vuur het geheel een 40min.sudderen.
Voeg de amandelen toe en laat nog een 10 tal min.stoven tot vlees en de groenten lekker zacht zijn!!
(lekker met rijst of gestoomde aardappelen)
Smakelijk !

[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats