laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met halfgedroogde tomaten
  ingrediënten:
   


  • - 500g artisanale spaghetti
  • - 4 teentjes look
  • - verse basilicum
  • - excellente extra zuivere olijfolie
  • - 200g of gedroogde of half gedroogde tomaten
  • - vers gemalen peper
  • - vers geraspte parmesan of grana kaas
  bereiding:
    Laat water koken in een grote pot; voeg zout en (gewone) olijfolie toe. Zodra het water kookt, laat u de pasta 'al dente' koken (+/- 6 minuten). Intussen laat u de gehakte look in een beetje olijolie sudderen tot ze glazig wordt. Laat look nooit bruin worden want dan krijgt ze een bittere smaak en is moeilijk te verteren. Snijd de tomaten in kleine stukjes alsook de basilicumblaadjes (met een schaar of hakmes). Voeg dit bij de look en blijf draaien. Laat de pasta uitlekken en verdeel over de (voorverwarmde) borden. Voeg een uitstekende extra zuivere olijfolie toe, de tomaten, look en basilicum en serveer onmiddellijk. Zet de kaas en de fles olijfolie op tafel. Dit gerecht (vroeger typisch voor de armen) is een streling voor de tong en het oog.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats