laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Meloen met garnalen en gedroogde ham
  ingrediënten:
   
  • 1 kleine krulsla -
  • 1 meloen -
  • 4 sneetjes gedroogde ham -
  • 200 g garnalen -
  • 2 dl muskaatwijn -
  • 2 soeplepels room -
  • 1 soeplepel gehakte bieslook -
  • sap van 1/2 citroen -
  • peper en zout
  bereiding:
    voor 4 personen, klaar in 20 min


Snijd de meloen in twee en haal de pitten eruit. Snijd de ene helft in 4 stukken en leg deze op een bedje van krulsla. Hol de andere helft uit en mix het vruchtvlees met de wijn. Kruid met peper en zout. Meng de garnalen met de room. Doe de gehakte bieslook erbij en besprenkel met een vleugje citroensap. Verdeel het mengsel over de sneetjes ham en rol deze op. Schik de garnaalrolletjes op het bord en overgiet met de meloensaus. Versier eventueel met enkele sprietjes bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats