laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Caraibische kippenreepjes
  ingrediënten:
   


  • 600 g kipfilets, in fijne reepjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 4 jonge wortelen
  • 1/2 kg champignons
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 6 koffielepels bloem
  • 4 koffielepels tomatenketchup
  • 4 schijven ananas op sap of verse ananas
  • 1 banaan
  • 1 koffielepel curry
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • arachide-olie

  • Voorbereiding:


  • Pers de teentjes look.
  • Snijd de uien in fijne ringen.
  • Snijd de paprika's in kleine dobbelsteentjes.
  • Snijd de jonge worteltjes in heel fijne reepjes.
  • Snijd de champignons fijn.
  • Snijd de banaan in schijfjes.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  bereiding:
    Bereiding:


Laat een beetje arachide-olie heet worden in een wokpan.
Bak de kippenreepjes met geperste look, curry en paprikapoeder lichtjes bruin.
Voeg er de fijngesneden ajuin aan toe en laat lichtjes kleuren.
Voeg er volgens ook de paprikablokjes en de fijngesneden wortelen aan toe en laat even meebakken.
Roer er daarna de fijngesneden champignons doorheen en laat ze nog 5 minuten meebakken.
Voeg er de ketchup en de bloem aan toe en meng door elkaar.
Neem nu de pan even van het vuur.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel op smaak.
Laat alles gedurende 2 tot 3 minuten garen op een zacht vuurtje.
Wilt u het geheel iets steviger, voeg er dan nog een beetje ma?zena aan toe.
Is alles gaar, roer er dan ook de ananasblokjes bij.
Voeg de banaan toe en verwarm even mee. Roeren hoeft dan niet meer.

Zeer lekker met wilde rijst.
Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats