laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tong op Normandische wijze
  ingrediënten:
   
  • 1 kg tongen -
  • 250 g champignons -
  • 15 cl cider -
  • 1/2 citroen -
  • 1 eierdooier -
  • 2 eetlepels bloem -
  • 10 cl room -
  • 75 g boter -
  • peper en zout
  bereiding:
    voor 4 personen, klaar in 30 minuten



Bak de schoongemaakte en fijngesneden champignons in 25 g boter. Zet ze opzij.Laat de cider in een grote steelpan voor de helft inkoken. Braad de tongen tegen het einde van de kooktijd aan in 30 g boter. Bereid de saus: roer de overgebleven boter en bloem door de ingekookte cider en klop een paar minuten op gematigd vuur. Draai het vuur nog wat lager en voeg het eigeel, het citroensap en de champignons toe. Kruid met peper en zout. Dien de tongetjes op met een scheutje saus gekookte aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats