laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Marsepein
  ingrediënten:
   
  • 350 gram gepelde amandelen,
  • 500 gram poedersuiker,
  • 1 eiwit(pas op, moet met rauw ei gemaakt worden),
  • 2 theelepels oranjebloesemwater.
  • Voeg voor een ander smaakje een paar druppels vanille-,amandel-,citroen of kirscharoma toe.
  bereiding:
    Hulpmiddelen: Foodprocessor of keukenmachine

Voorbereiding: Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan.
Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor.
Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn, of maal ze fijn in de keukenmachine.
Je kunt natuurlijk ook witte amandelen gebruiken, die hoef je niet te pellen.

Bereidingswijze: Voeg de poedersuiker, het eiwit en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot u een samenhangend geheel heeft.
Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
Gebruik het dan voor verdere verwerking.
Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er heel goed door.

Smakelijk !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats