laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hindengebraad met frambozenbier
  ingrediënten:
   

  • - 1 kg hindengebraad (diepvries)
  • - 150 g groentereepjes (diepvries)
  • - 150 g frambozen (diepvries)
  • - 2,5 dl frambozenbier
  • - 100 ml gevogeltefond (bokaal)
  • - 2 sjalotten
  • - 1 eetl. acaciahoning
  • - 5 eetl. boter
  • - 1/3 koffiel. saffraandraadjes
  • - 1 takje tijm
  • - 1 blaadje laurier
  • - peper en zout
  • - sausbinder
  bereiding:
    Voorbereiding

Hou een 12-tal mooie frambozen opzij voor de afwerking.
Maak de basissaus: Laat in een steelpan 1 eetl. boter smelten en doe er de gesnipperde sjalotten in. Laat glazig stoven en voeg de diepgevroren groentereepjes toe. Roer om en kruid met peper en zout.
Blus met 1,5 dl frambozenbier. Voeg de frambozen, de honing en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en druk het vocht er goed uit.

Bereiding (25 min.)
Schik het diepgevroren hindengebraad in een ovenschotel en smeer in met 2 eetl. boter.
Schuif in de voorverwarmde oven (250°C) en laat 20 min. braden.
Giet er langzaam 1 dl frambozenbier over en voeg tijm en laurier toe. Dek af en laat 30 min. verder braden op 180°C.
Haal het vlees uit de schotel en laat afgedekt rusten terwijl u de saus maakt. Giet 100 ml gevogelte fond in de schotel en schraap de braadresten goed los.
Giet door een zeef bij de frambozensaus. Breng aan de kook en bind lichtjes met sausbinder.
Neem de saus van het vuur en klop er 2 eetl. koude boter, in kleine stukjes, door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees in dunne sneetjes en lepel er de saus rond. Versier met de overgehouden frambozen. Geef er aardappelsparretjes bij en bv. spinazie of fijne worteltjes.

Tip
De rest van de gevogeltefond kan u bewaren in de diepvriezer.
Hindenvlees eet u nog lichtjes rosé.
U kan dit recept ook bereiden met hindentournedos: bak de hindentournedos in de pan, +/- 7 min. aan elke kant. Voeg de tijm en laurier toe aan de basissaus, en gebruik daar 2,5 dl frambozenbier in plaats van 1,5 dl.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats