|
|
|
Griekse kipschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote braadkip in 8 stukken (+- 1,2 kg)
- 1 à 2 middelgrote aardappelen per persoon
- 2 vleestomaten
- 1 ui in niet te kleine stukken snijden
- 1 soeplepel mosterd
- 3 teentjes look
- sap van 2 citroenen
- peper en zout
- olijfolie
- 1 soeplepel oregano
- 250 ml kippenbouillon of een glas witte wijn
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in de lengte in 4 stukken.
Ontvel de tomaten en snijd in 4 à 6 stukken.
Vet een grote diepe ovenschotel in.
Kleur de kip even in een pan met wat olijfolie
Leg hierin de stukken kip, aardappelen, tomaten en ui.
Verspreid hierover de knoflook.
Kruid met peper en zout.
Giet daarop kippenbouillon.
Meng 1 klein (100ml) kopje olijfolie uit mosterd en oregano
Giet over de inhoud van de ovenschotel.
Tenslotte daarover het citroensap.
Dek af en zet in voorverwarmde oven (200°C) -/+ 45 min.
Controleer of kip en aardappelen gaar zijn.
Dien op met een heerlijk glaasje Domaine Rollin Pinot Noir. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|