laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamskoteletten met mierikswortelsabayone
  ingrediënten:
   

    12 lamskoteletten,
    rozemarijn
    sjalotte,
    citroenmelisse,
    look,
    peperbollen,
    witte wijn,
    4 eidooiers,
    mierikswortel,
    room,
    azijn
    boter,
    2 tomaten,
    40 boontjes,
    4 sneetjes ontbijtspek(heel dun),
    8 aardappels,
    peterselie
  bereiding:
    Maak een gastrique van azijn, sjalotten, rozemarijn, steeltjes van citroenmelisse,look, geplette peper,en witte wijn.
Laat zeer sterk inkoken en zeef het.
Rasp de mierikswortel fijn, hak een gedeelte van de citroenmelisseblaadjes en klop de room op.
Kook de boontjes en verfris ze. Wikkel ze per 10 in spek. Snij de tomaten in twee en kruid ze met peper, zout, look en peterselie en leg op ieder tomaathelft een klein stukje boter.
Meng de dooiers met de gastrique, klop in 8-vorm op, voeg geklaarde boter toe en werk af met opgeklopte room, versgehakte citoenmelisse en de mierikswortel.
Warm de boontjes ondertussen 10 min. in de oven.
Kruid de koteletten en bak ze rosé.

Voor de gevulde aardappels:
Borstel de aardappels, en kook in de schil gaar. Snij bovenaan een deksel weg en onderaan een kleinstukje, zodat ze stabiel op het bord staan. Haal ze leeg en maak met de pulp een puree en voeg room, boter , peterselie ,look, gehakte sjaloten peper en zout toe. Spuit de farce terug in de schillen en warm op in de oven.
Plaats de koteletten onderaan uw bord, de aardappelen links boven en de groenten rechts. Doe ook wat saus op elk bord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats