laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkoolslaatje met eendenborst
  ingrediënten:
   



  • 0.25 bloemkool
  • 0.25 bloemkool (groen)
  • 1 krop radicchio rosso
  • 1 krop eikenbladsla
  • 0.25 krop krulandijvie
  • 20 cl notenolie
  • 4 cl frambozenazijn
  • peper
  • zout
  • 2 eendenborstfilets
  • 50 g boter (bakboter)
  • 3 sjalotten
  • 1 dl kalfsfond
  bereiding:
    Verdeel de bloemkool in roosjes, verdeel ze en blancheer ze in kokend gezouten water. Afgieten en laten afkoelen.

Een nootje boter in een pan met antikleeflaag laten smelten en daarin de eendenborstfilets aan de velzijde mooi rozig bakken samen met de gehakte sjalotten. Kruiden met peper en zout, uit de pan nemen en warm houden.

Het overtollige braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met kalfsfond. Laten inkoken en intussen de vetlaag van de eendenfilets verwijderen. In schuine plakjes snijden en warm houden in de saus.

Een slaatje samenstellen met de gemengde slasoorten en de bloemkoolroosjes en overgieten met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.

Daarop de eendenfilets schikken en meteen serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats