laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 shortcrust pastry (korstgebak)
  ingrediënten:
   

  • 1/2 kg rump steak, in kleine vierkantjes gesneden
  • 2 grote aardappellen ook in vierkantjes gesneden
  • 2 ajuinen, ook in stukjes (chopped)
  • 1 kleine "Swede" (koolraap of knolraap)
  • 30 ml beef stock
  • zout, peper
  • 1 ei, geklutst

  • 1/2 kg shortcrust pastry
  bereiding:
    Pastry: 225 gram bloem, 125 gram margarine of boter , zout = genoeg tussen 2 vingers.
en 45 tot 60 ml water.
Zift de bloem en zout in een grote kom, doe de boter of margarine erbij en wrijf tezamen tot het eruit ziet zoals broodkruimeltjes. Doe het water erbij tot ge het kunt kneden. Te veel water maakt het deeg te hard.
Laat afkoelen (15 minuutjes) voor best resultaat.


Doe de aardappellen, beef en ajuin en "Swede" tezamen.
Rol de deeg uit en maak 4 ronde plakken.
Doe de vulling in het midden , maak de zijkanten van het deeg nat met wat water en vouwde deeg over. Maak de deeg vast met uw vingers door de deeg samen te pletten.
Leg de vier "Pasties" op een licht gevette kookplaat en borstel het geklutste ei over de deeg.
Zet in een voor verwarmde oven ( 220graden Celcius)en bak voor 15 tot 20 minuten. Tot de deeg goud bruin is. Draai de oven lager tot 180 graden C en bak verder voor 20 minuten.

Laat afkoelen of eet warm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats