laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenstoofvlees in tomatensaus en kruidenpuree
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 kg varkensstoofvlees
1 ½ ui
1 rode paprika
2 wortelen
1 blik tomatenpuree 140 g
1 bl van 400 g tomatenstukjes met basilicum
1 eetlepel fijne suiker
Boter
Peper
Zout
Nootmuskaat
Cayennepeper
Kippenbouillontablet
Water
1,2 kg aardappelen
Melk
1 potje verse kaas met kruiden(maredsous, Philadelphia, garlan)
700 g wit van prei
100 spekblokjes
  bereiding:
    Verwijder het vet van het stoofvlees en snij het in kleinere stukken. Stoof het vlees aan in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de fijngesneden ui, wortel en paprika toe en laat meestoven. Doe de tomatenpuree erbij en laat even meestoven. Bevochtig met de tomatenstukjes en water tot het vlees net onderstaat. Kruid verder met kippenbouillontablet, de suiker en een weinig cayennepeper. Laat aan de kook komen. Temper het vuur en laat rustig, onder regelmatig roeren, gaar worden. De saus gaat gedurende de gaartijd inkoken.
Schil in de tussentijd de aardappelen en kook deze gaar in gezouten water. Giet ze af en stamp tot een puree. Kruid met een steekje boter, peper, zout en de kruidenkaas. Indien de puree nog te dik is voeg er dan wat opgewarmde melk bij.
Snij de prei in fijne ringen en blancheer in kokend gezouten water. Smelt in een pan een klontje boter en stoof daarin de spekblokjes. Haal ze uit de pan en maak de pan zuiver.
Doe er opnieuw een beetje boter in en werk daarin de prei op. Meng er de uitgelekte spekblokjes onder en breng op smaak met peper, nootmuskaat en indien nodig zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats