laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Warme chocoladetaart
  ingrediënten:
   
  • 100 gr chocolade(pure of melkchocolade)
  • 100 gr boter
  • 80 gr poedersuiker
  • 3 eieren
  • Voor de afwerking:
  • créme anglaisé
  • schijfjes peer (uit blik of gaargekookt in suikerwater)
  bereiding:
    Doe boter, poedersuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie( in een grote pan zachtkokend water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 minuten. Roer goed door elkaar tot een gladde brij.
Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de mixer.
Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot u een glad beslag bekomt.
Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en smeer het in met boter. Giet er het beslag in. (een uur voor het opdienen)
Schuif in de voorverwarmde oven( op 200°C) en laat 15 minuten bakken. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft "klef". Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.


Giet een spiegeltje 'créme anglaise' op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op. Versier met schijfjes peer.

Tip:
U kan dit gerecht ook afwerken met geschilferde witte chocolade of chocolade met sinaas( 'Noir orange', Cote d'Or) en/of een bolletje frambozensorbet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats