laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Luikse balletjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:


500 g gehakt, gemengd
4 sneetjes brood,
100 ml melk
3 kl siroop, Luikse
8 el water
100 g rozijnen
1 sjalot (gesnipperd)
1 ui (gesnipperd)
2 eieren (losgeklopt)
1 kl bonenkruid
½ kl tijm
nootmuskaat
½ el bonenkruid
olie
peper
  bereiding:
    Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het met het gehakt, de sjalot, de eieren, het bonenkruid, de tijm en een flink snuifje nootmuskaat.
Rol balletjes van het gehakt en bak ze heel zachtjes goudbruin in olie. Schud regelmatig met de pan, zodat ze hun mooi ronde vorm behouden.
Fruit de ui in wat olie. Doe er de siroop, de rozijnen, het bonenkruid en het water bij. Laat zachtjes verwarmen.
Doe de balletjes bij de saus en laat nog even sudderen.

Serveer met dikke frietjes, het liefst zelfgemaakte.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats