laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met romescosaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 dikke kabeljauwfilets van ca. 175 g elk, met vel
3 eetlepels olijfolie
100 g gepelde amandelen
3-4 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
1 ui, gepeld en fijngehakt
een snufje gedroogde chilivlokken
6 rijpe vleestomaten, ontveld en fijngehakt
1 laurierblad
zeezout en peper
85 g witbrood, geroosterd en grof gesneden
2 el gehakte bladpeterselie, plus extra voor garnering
3-4 eetlepels water
3 eetlepels sherryazijn
  bereiding:
    Verwijder eventuele graatjes uit de kabeljauwfilets met een keukenpincet. Zet de filets in de koelkast tot u ze gaat bereiden.
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de amandelen en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart op een bord.
Doe de ui in de pan en fruit hem zachtjes tot hij lichtbruin is. Voeg de chilivlokken, tomaten en laurier toe. Schep alles goed om en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel zo'n 10 minuten sudderen, tot de tomaten zacht zijn.
Doe intussen de amandelen, knoflook, het brood en de peterselie samen met 1 eetlepel water in de blender. Pureer alles tot een grove pasta en roer deze, samen met nog 2-3 eetlepels water door het tomatenmengsel. Voeg de azijn toe en proef of u nog zout of peper wilt toevoegen.
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal, schenk de romescosaus erover, dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en zet hem, afhankelijk van de dikte van de vis, 15-20 min. in de oven tot de vis gaar is.
Serveer het gerecht direct uit de ovenschaal met eenbeetje gehakte peterselie erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats