laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensvlees in roomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
500g varkensvlees
zout & peper
25g boter
2 eetlepels olie
1 ui
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels bloem
2dl bouillon
5 eetlepels sherry
1 eetlepel tomatenpuree
150g champignons
1 eetlepel maïzena
0,5dl koffieroom
  bereiding:
    Snijdt het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Verhit in een pan de olie en boter en bak hierin de blokjes vlees aan alle kanten lichtbruin.
Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de ui en paprikapoeder eventjes.
Roer de bloem erdoor en bak deze eventjes mee.
Giet er beetje voor beetje de bouillon en de sherry door.
Blijf roeren tot er een gebonden gladde saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg het vlees toe.
Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat dit alles 30 minuten zachtjes stoven.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Roer de champignons door de saus en laat het dan nog 10 minuten zachtjes stoven.
Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
Roer er dan de koffieroom door.

Lekker met rijst en doperwtjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats