laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kalkoenrolletjes met champignons
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr elk.
200 gr feta.
50 gr zongedroogde tomaatjes in olie.
1 ui,gesnipperd.
2 augurkjes.
1 dl room.
2 takjes verse oregano of 1 koffielepel gedroogde oregano.
2 eetlepels olijfolie.
Peper uit de molen & zout.

Voor de champignons;
1 sjalotje,gesnipperd.
1 eetlepel gedroogd eekhoorntjesbrood,tot poeder vermalen.
1 koffielepel bloem.
3 dl gevogeltefond.
Nootmuskaat.
  bereiding:
    Laat de tomaatjes en de augurkjes uitlekken en snij ze in stukjes.
Plet de feta met een vork en vermeng de kaas met de helft van de room.
Roer tot een gladde dikke pasta.
Meng de kaaspasta met met de uisnippers,de augurkjes,de tomaatjes en de oregano.
Sla de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie plat met een houten hamertje.
Kruid ze met peper en zout.
Bestrijk ze met het kaasmengsel en rol ze zo stevig mogelijk op.
Steek ze vast met een houten prikker.
Bak de gevulde kalkoenrolletjes rondom aan op een hevig vuur,in de olijfolie.
Hou ze warm onder aluminuimfolie.
Fruit in dezelfde pan de sjalotsnippers glazig.
Strooi er het paddenstoelenpoeder en de bloem bij en schep goed om.
Leng aan met de gevogeltefond en roer goed glad.
Laat 2 minuten sudderen tegen de kook aan.
Doe er de rest van de room bij.
Breng op smaak met peper,zout en nootmuskaat.
Laat de rolletjes afgedekt in de saus nog 10 minuten zacht sudderen,niet koken!

Lekker met peterselieaardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats