laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Provençaalse kipschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
2 rode uien
1 spitskool van ± 1 kg
4 tomaten
500 gr kipfilet
peper, zout
3 eetlepels olijfolie
1 dl kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel oregano
  bereiding:
    Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Snijd de spitskool in grove repen.
Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd de kipfilets in stukken en strooi er peper en zout over.
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip bruin.
Schep de ui en de kool erdoor en bak ze even mee.
Voeg de bouillon, de mosterd en de oregano toe en stoof het gerecht met
het deksel schuin op de pan in ± 20 minuten heel zachtjes gaar.
Schep de tomaten erdoor en warm het gerecht nog ± 1 minuut
door.
Lekker met ciabatta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats