laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsbout met fijne dragonsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 kg lamsbout zonder been
1 dl vleesbouillon
2 dl droge witte wijn
1,5 dl room
6 eetl. Olijfolie
het sap van 1/2 citroen
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 koffielepel tijm
2 blaadjes laurier
1 eetlepel dragon
1/2 eetlepel rozemarijn
  bereiding:
    Doe de lamsbout in een plastic zak die net iets breder is dan het vlees.
Strooi er de tijm, de rozemarijn en 1/2 eetlepel dragon in.
Doe er ook de blaagjes laurier, de fijngesneden sjalot en de fijngesnipperde teentjes knoflook bij.
Giet er 1 dl witte wijn bij, het sap van citroen en de olijfolie.
Sluit de zak met een elastiekje en schud de marinade nog eens goed door elkaar.
Laat het vlees op deze manier 24 u trekken op een koele plaats.
Af en toe nog eens door elkaar schudden.
Haal het vlees uit de zak en dep het droog met keukenpapier
Leg de lamsbout in een braadschotel en schuif (zonder bijkomende vetstof) in een voorverwarmde oven op 230°C.
Na 15 minuten wordt de lamsbout mooi bruin.
Draai hem om, zet de oven op 190°C en laat nog 20 à 30 min. verder braden.
Controleer of het vlees voldoende gebraden is door er met een breinaald in te prikken.
Als het uitlopende vocht nog echt rood is, laat u het vlees nog langer braden, tot bij controle het vocht roze is.
Plaats het vlees op een schotel en laat het in de uitgeschakelde oven nog 10 minuten rusten.(zo kunnen de sappen zich over het vlees verdelen).
Intussen bereidt u de saus: giet het braadvet weg.
Doe 1dl bouillon en 1dl witte wijn in de braadschotel en schraap de braadresten goed los.
Zeef dit mengsel en doe het in een braadpan.
Laat 2 à 3 minuten hevig inkoken.
Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Roer er 1/2 eetl. dragon door en laat nog enkele sec. op het vuur staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats