laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfskotelet met picklesaus.
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 kalfskoteletten.
400 gr boontjes.
1 ajuin.
1/2 kg Charlotte aardappelen.
4 eetlepels gehakte peterselie.
100 gr boter.
1 potje pickles.
1 dl room.
Peper & zout.
  bereiding:
    Pel de ui en snipper hem fijn,reinig de boontjes en kook ze beetgaar in kokend gezouten water,giet ze af en laat ze schrikken onder kouid stromend water.
Snij de aardappelen in de vorm van tonnetjes(= kasteelaardappelen draaien),kook ze beetgaar in gezouten water,giet ze af en laat ze even drogen.
Bak de kalfskoteletten gaar in bruisende boter.
Voeg de pickles toe aan het braadvocht,blus met een scheutje cognac of whisky,voeg de room toe en laat efkes opkoken
Bak de boontjes met fijngesnipperde ui in de blonde boter,kruid met peper en zout.
Strooi de peterselie over de kasteelaardappelen.
Schik de kotelet op het bord en lepel er wat picklesaus over.
Werk af met de boontjes en de kasteelaardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats