laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlaamse eierkroketjes
  ingrediënten:
    Voor 12-16 stuks

7 eieren
40 gr boter
75 gr bloem
1 3/4 dl melk
75 gr fijngesneden beenham
zout, versgemalen peper, nootmuskaat
paneermeel
frituurolie
  bereiding:
    Vulling:
Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten
garen.
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is
ontstaan.
Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de
koelkast ± 3 uur opstijven.

Kroketjes:
Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes
van.
Klop 2 eieren los.
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze
weer door paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes
tegelijk goudbruin.
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje
peterselie.
Lekker met mosterdsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats