laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignonroomsoep
  ingrediënten:
   


  • 250 g champignons
  • 30 g boter (bakboter)
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 40 g bloem (tarwebloem)
  • 15 dl bouillon
  • 1 dl room
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  bereiding:
    De champignons schoonmaken, in schijfjes snijden en gaarstoven in een weinig boter.

In de rest van de boter de fijngesneden ui en gesnipperde sjalot aanfruiten. Bestrooien met de bloem en aanlengen met de hete bouillon.

Even laten doorkoken, de gestoofde champignons toevoegen en op smaak brengen.

De soep afwerken met een eierdooier en room. Versieren met wat fijngehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats