Reebiefstukjes met appel en champions |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 reebiefstukjes van ongeveer 150 gr per stuk
zout
peper
2 eetlepels olie
2 eetlepel cognac
1 zachtzure appel
2 eetlepels citroensap
50g boter
250g kleine champignons
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels bessengelei |
|
bereiding: |
|
|
Intrektijd 1 uur.
Bestrooi de biefstukjes met wat peper en zout en besprenkel ze met de olie en cognac.
Laat de biefstukjes 1 uur op een koele plaats staan.
Maak de champignons schoon.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in vier dikke plakken.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de appelplakken 2 minuten per kant.
Haal dan de plakken appel uit de pan en houd ze warm.
Bak in de bakboter van de appels de reebiefstukjes 4 minuten per kant.
Haal dan de biefstukjes uit de pan en houd ze warm.
Bak in de achter gebleven bakboter de champignons met de peterselie een paar minuten.
Leg de reebiefstukjes op een schaal.
Leg op elk biefstukje een plak appel en vul de gaatjes van de appelplakken op met bessengelei.
Verdeel de champignons rondom de biefstukjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|