laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Verse pasta met scampi's
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
500 gr verse tagliolini
500 gr diepgevroren scampistaarten
2 teentjes look
0,5 dl olijfolie
5 dl tomatencoulis
1/2 koffielepel ongemalen pili-pili
2 soeplepels gehakte peterselie
peper en zout
  bereiding:
    Haal de scampi's ruim een uur op voorhand uit de diepvries en laat ze ontdooien in een vergiet.
Pel twaalf scampi's maar laat de staart en de laatste ringen zitten.
Pel de overige scampi's volledig en snij ze in vier partjes.
Stoof de scampi's in een stoofpan met de olijfolie.
Wanneer ze verstijfd zijn, de ietwat verbrokkelde pili-pili toevoegen.
Een minuut stoven en de geperste lookteentjes toevoegen.
Voeg er dan de tomatencoulis, peper en zout bij.
Zet het deksel op een kier en laat alles nog een tiental minuten zachtjes pruttelen.
Af en toe wat roeren.
Ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook brengen.
Leg er de tagliolini in en laat ze, na twee minuten koken, uitlekken.
Leg ze dan in de pan (zonder water).
Voeg de gehakte peterselie bij de saus, breng ze nog wat op smaak en giet ze over de pasta.
Goed mengen en onmiddelijk opdienen.
Zorg ervoor dat op elk bord drie hele scampi's liggen.
Eventueel ook wat geraspte Parmezaanse kaas opstrooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats