laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aspergesalade met gerookte zalm en nieuwe aardappe
  ingrediënten:
    voor 2 personen:
8 witte asperges
8 groene asperges
2 sneetjes gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
4 kwarteleitjes
8 kleine nieuwe aardappeltjes, in stukjes gesneden
1 botje waterkers
dille

Voor de vinaigrette:
3 el olijfolie
1 el sherryazijn
versgemalen peper
  bereiding:
    Kook de aardappeltjes beetgaar en laat afkoelen.
Breek de harde uiteinden van de asperges af, maar gooi ze niet weg.
Schil de witte asperges met een dunschiller: begin dun aan de kop en ga dikker naar beneden toe. Snijd in stukken.
Spoel de groene asperges even en snijd in stukken.
Kook de schillen en uiteinden van de asperges ca. 20 min. Haal de schillen en stukken uit en kook in deze bouillon nu alle asperges in ca. 10 min. beetgaar. Haal ze uit het kookvocht en laat ze afkoelen in ijswater.
Kook de kwarteleitjes 3 min., laat even schrikken en pel (dit gaat makkelijker als ze lauw zijn). Laat afkoelen en snijd ze voorzichtig in tweeën.
Snijd de onderste stukjes stengel van de waterkers en spoel in ruim water. Zwier voorzichtig droog.
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.
Verdeel alles - ook de zalm - over de borden, besprenkel met de vinaigrette en hussel alles goed door elkaar.
Werk af met dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats