laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipsigaartjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

1 pakje filodeeg
3 el olijfolie
verse peterselie ter garnering
350 g kippengehakt
1 ei, geklutst
1/2 tl kaneel
1/2 tl gember
2 el rozijnen
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
zout en vers gemalen zwarte peper
  bereiding:
    Meng de ingrediënten voor de vulling in een kom, behalve de olie en de ui.
Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers totdat ze zacht zijn.
Laat ze afkoelen en voeg dan de overige ingrediënten toe.
Verwarm de oven voor op 180°C en neem het filodeeg uit de verpakking.
Bedek het met een vochtige theedoek en werk snel want het droogt zeer snel uit.
Leg het deeg uit en snijd het in reepjes van 4x10cm.
Bestrijk een reepje deeg met een beetje olijfolie en schep een lepeltje vulling op 1cm van het uiteinde.
(bedek het overige deeg weer met de theedoek) Vouw de lange uiteinden naar binnen en rol het deeg in de lengte tot een sigaarvorm van 5cm lang.
Leg de sigaren op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
Bak de sigaren in 20-25 minuten goudbruin en krokant.
Garneer ze met takjes verse peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats