laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vogelnestjes in Maderasaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
3 hardgekookte eieren
600 gr gehakt
paneermeel
2 eieren

saus :
1 ui
250 gr champignons
1 takje tijm
1 laurierblad
1/2 1 vleesbouillon
1,5 eetlepel tomatenpuree
20 gr boter of margarine
20 gr bloem
1 dl Madera
  bereiding:
    1 ei onder het gehakt mengen en paneermeel toevoegen, alles goed kneden
de afgekoelde eieren pellen, het gehakt in 3 verdelen en elk ei met het gehakt omringen in de vorm van het ei
door lichtjes geklutst eiwit en daarna door paneermeel wentelen, in een pan rondom goudgeel bakken
in een royaal beboterde braadslede doen, en 35 min laten bakken in een aan 220 graden voorverwarmde oven; van tijd tot tijd overgieten met het braadvocht
maak ondertussen de saus:
ui snipperen, champignons in schijfjes snijden en laten stoven, kruiden met p&z, en naar smaak een paar druppels citroensap toevoegen
in een kookpot boter laten smelten en bloem ondermengen; langzaam ½ liter vleesbouillon toevoegen en ondertussen goed blijven roeren
tomatenpuree ondermengen, + laurier en tijm
alles nog 5 à 10 min zachtjes laten doorkoken, de Maderawijn toevoegen + de gestoofde champignons
serveren met aardappelpuree
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats