laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Winterse soep met raapjes en camenbert
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 ui
1 wortel
1 prei
4 raapjes
1 aardappel
1 eetl. boter
1,5 L kippenbouillon (3 bouillonblokjes opgelost in 1,5 L heet water)
100 g camembert( light)
2 eetl. voorgekookte tarwegraantjes
  bereiding:
    Was de groenten en snij ze in grove stukken.
Verwijder de korst van de camembert en verdeel in stukjes.

Laat in een ruime kookpan de boter smelten. Voeg de grofgesneden ui, wortel en prei toe. Laat gedurende enkele minuten stoven.
Leng aan met de kippenbouillon.
Voeg de in blokjes gesneden raapjes en aardappel toe. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 20 min. koken.
Mix de gare soep heel fijn.
Roer er de tarwegraantjes onder en laat gedurende 15 min. op een matig vuur koken.

Schenk de hete soep in borden en verdeel over elk bord enkele stukjes camembert. Dien onmiddellijk op .

Tip
Indien u de kaas voluit wilt proeven in de soep, dan kunt u hem er beter in mixen (toevoegen 2 min. voor het einde van de kooktijd) en wat extra kaas nemen om te garneren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats