laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vislasagne
  ingrediënten:
    voor 6 personen:
1/2 kg lasagne
600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout.
600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje
Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout
5 tomaten + een teentje knoflook + 2 sjalotten + olijfolie + tijm + laurier + een grote soeplepel mascarpone.
200 gr gepelde garnalen
400 gr verse spinazie + 2 soeplepels ricotta
5 verse jonge wortels
3 takken witte selder
1 stuk mozarella (voor warme bereidingen) 400gr
100 g gemalen emmenthalerkaas
Een diepe vuurvaste schotel
  bereiding:
    Lasagnebladen gebruiken die voorgekookt zijn ( is het gemakkelijkst); anders de bladen iets voorkoken
De zalm 5 minuten pocheren in water met een visbouillonblokje, laten uitlekken, besprenkelen met citroen, in een kom verdelen en mengen met 2 dl room, 2 soeplepels gehakte dille, 2 soeplepels mosterd en peper en zout naar smaak.
De kabeljauw 5 minuten pocheren in water met een visbouillonblokje. De vis uithalen en laten uilekken en van het kookvocht een saus maken : boter smelten, bloem toevoegen, visbouillon toevoegen en laten inkoken, afwerken met een dl room en fijngesneden dille, eventueel wat peper en zout volgens smaak.
Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Een teentje look en 2 sjalotten fijnsnijden. De sjalotten en de knoflook even aanstoven in olijfolie, tomaten toevoegen + tijm + laurier en op een zacht vuurtje laten stoven tot een saus. Tijm en laurier verwijderen, mixen en mascarpone toevoegen.
Groenten afzonderlijk beetgaar stoven met een weinig boter, een scheutje water en een groentenbouillonblokje : worteltjes in blokjes, selder in fijne stukjes, spinazie in losse blaadjes. Als de spinazie gaar is, hakken en mengen met de ricotta.( overtollige vocht afgieten)
Eventueel het teveel aan vocht in de worteltjes en de selder ook afgieten.
Mozzarella in schijfjes snijden

De vuurvaste schotel beboteren en de lagen samenstellen :
-onderaan een laag spinazie
-daarop een laagje kabeljauw
-een weinig vissaus
-volledig bedekken met lasagnebladen
-de tomatensaus
-de garnalen
-volledig bedekken met lasagnebladen
-de witte selder en de worteltjes
-een weinig vissaus
-volledig bedekken met lasagnebladen
-de zalm
-volledig bedekken met lasagnebladen
-bovenop de rest van de saus (tomaten of vissaus) bestrooien met gemalen kaas en de schijfjes mozzarella erop
-30 à 40 min bakken op 180°C

Versieren met takjes dille
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats