laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Miserable
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
200 gr eiwit
50 gr bloem
60 gr suiker
500 gr broyage (half bloemsuiker en half amandelpoeder)
een beetje boter om de plaat in te smeren of spray

creme au beurre :
4 eigelen,
125 gr suiker,
wat water,
1 vanillestok,
250 gr boter

bloemsuiker om de miserable te versieren
  bereiding:
    Klop de eiwitten stijf met de suiker.
Meng de bloem met de broyage en zeer voorzichtig dit mengsel onder de stijfgeklopte eiwitten mengen
Smeer een bakplaat in en bebloem ze.
Verdeel het deeg erover en bak op 180 graden ongeveer 25 à 30 minuten

Voor de creme au beurre :
klop de eigelen op en laat de suiker opwarmen tot ongeveer 121 graden samen met de vanillestok.
Giet de suiker bij de opgeklopte eigelen en blijf kloppen.
Voeg daarna de halfzachte boter toe

Strijk de creme au beurre op het afgebakken deeg en bedek met nog een stuk deeg. Laat wat rusten in de koelkast
Snij in de gewenste grootte en overpoeder met bloemsuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats