laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipfilet met scampi’s
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 kleine
150 gr erwtjes
150 gr worteltjes
3 lookteentjes
100 gr boter
2 dl melk
12 scampi’s
2 aardappelen
peper en zout
  bereiding:
    Kookt de aardappelen gaar
Kook de erwtjes gaar in gezouten water, giet af en koel onder koud stromend water. Mix tot een puree met een aardappel en kruid
Kook de worteltjes gaar in gezouten water, giet af en mix tot een puree met een aardappel. Kruid met peper en zout
Stoof de gepelde look in wat boter, voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat ½ uur trekken
Snijd de kippenfilet in blokjes, bruin ze in boter en kruid. Houd de kipfilets goed warm in een voorverwarmde oven.
Bak de scampi’s in boter en kruid.
Zeef de melk en schuim met een staafmixer
Lepel afwisselend erwten- en wortelpuree op een bordje. Schik de kippenblokjes en de scampi’s op de groentenpuree en werk af met wat lookschuim.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats