laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kriekensoep met rode wijn en gember
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
500 gr noorderkrieken
1 koffielepeltje gember
1 blokje ontvette gevogeltebouillon
15 cl rode wijn
groentescheuten
1 mespuntje kaneelpoeder
fleur de sel of ander
peper van de molen
  bereiding:
    Giet de krieken met hun sap in een kookpan. Voeg hierbij 1 koffielepeltje gember. Doe daarbij de rode wijn, het blokje gevogeltebouillon en 75 cl water.
Voeg er vervolgens de gember en de kaneel aan toe. Laat ongeveer 20 minuten koken en mix tot een gladde soep. Kruid bij met zout en peper.
Dien heet op met enkele groentescheuten als versiering.
Extra tip :
Deze heel originele soep zal uw geliefde aangenaam verrassen. Om ze echt feestelijk te maken, kunt u er bij het opdienen enkele reepjes ganzenlever aan toevoegen. Smaakt ook heel goed met een eenvoudig sneetje geroosterd desembrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats