laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Everzwijngebraad met jagersaus
  ingrediënten:
    1 everzwijngebraad
bakboter
peper en zout
jagersaus

Jagersaus:
1 gele paprika (in reepjes)
200 gr champignons (in schijfjes)
1 ajuin (gesnipperd)
20 cl rode wijn
10 cl water
1 bouillonblokje (vlees)
1 blikje tomatenconcentraat
peper en zout
dragon
bakboter
  bereiding:
    Everzwijngebraad:

Smelt de boter in een koekenpan. Bak het gebraad aan beide kanten mooi bruin en gaar het verder in de oven (200°C, +/- 10 minuten).
Breng op smaak met peper en zout.

Jagersaus:

Smelt de bakboter in een kookpot en fruit er de paprika, champignons en de ajuin enkele minuutjes in aan. Voeg de wijn, het water, het tomatenconcentraat en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes pruttelen. Breng de jagersaus op smaak met peper en zout en wat dragon. Dik de saus eventueel nog wat aan.


Erg lekker met kroketjes en witloof. Smakelijk.

tip:
reken op +/- 200 gr vlees per persoon
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats