laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Jakobsschelpen met komkommer en koraalsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
12 jakobsschelpen
3 sjalotjes
1 komkommer
1 koffielepel olijfolie
1 glas vermout (Noilly-Prat)
1 glas water
1 eetlepel room
½ bosje bieslook
zout
versgemalen peper
  bereiding:
    Maak de noten van de jakobsschelpen klaar, snij ze in de breedterichting in tweeën en leg ze weg op een bord.
Was de koralen en de baard grondig
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Was de komkommer en snij er 24 dunne schijfjes van. Doe die in lichtgezouten kokend water en haal ze eruit zo gauw het water weer begint te koken. Verdeel ze over een schotel en houd ze warm.
Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de sjalotjes 5 tot 6 minuten al roerend. Doe de baarden erbij en meng. Giet de vermout en het water erbij. Bestrooi met een beetje zout en laat 10 minuten pruttelen.
Hak intussen het bieslook fijn.
Filter de bereiding. Snij de koralen in stukken en doe ze erbij, samen met de room. Mix alles tot een mooie homogene saus. Proef en breng eventueel verder op smaak. Zet weer op het vuur.
Doe de noten van de jakobsschelpen erin en laat 2 tot 3 minuten garen, niet langer.
Leg dan elke noot op een schijfje komkommer.
Giet de saus errond en werk af met bieslook.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats