laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappeltaart
  ingrediënten:
    1 kg aardappelen
1 ui
3 preien
4 wortelen
2,5 dl melk
2,5 dl room
boter
  bereiding:
    Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
Snipper ui, prei en wortelen fijn.
Vet een ovenschaal lichtjes in met boter.
Vul de schaal met plakjes aardappel en laagjes groenten.
Kruid telkens met peper en zout.
Vermeng de room en de melk.
Overgiet er de groenten mee.
Beleg met nootjes boter en zet ongeveer 1 uur in de oven op 200° C.
Serveer meteen.

Tip:
Kook de aardappelen eerst bijna gaar in een mengsel van room en melk. De ovenschotel is dan klaarin amper een kwartier.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats