laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen met selder en witte wijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 kg mosselen
3 teentjes look
2 uien
3 stengels groene selder
Bosje bladpeterselie (de helft bijhouden om te garneren)
2 dl witte wijn
2 dl room
20 g boter
Zout en versgemalen peper
Citroensap (naar believen)
  bereiding:
    Maak de mosselen schoon door de open schelpen weg te gooien en verwijder de baarden.
De lookteentjes fijnhakken en samen met de grof gesneden ui en selder even fruiten in olijfolie.
Doe nu de mosselen in de pot, samen met de helft van de peterselie, witte wijn en room.
Verwijder de ongeopende mosselen. Doe een klontje boter in de pot en schud even op. Breng op smaak met zout (eventueel), peper en naar believen wat citroensap.
Serveer samen met het kookvocht en nog wat peterselie.


Recept uit het kookboek " Fix the Basics"
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats