|
|
|
Kotelet op grootmoederswijze |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 koteletten
300 ml witte droge wijn
250 g champignons (in plakjes)
150 g gerookt spek (lardons)
15 zilveruitjes
bloem
vetstof
1 klp aardappelzetmeel (eventueel)
tijm, laurier, basilicum, rozemarijn
peper, zout
peterselie (gehakt) |
|
bereiding: |
|
|
Koteletten kruiden met peper, zout, en in de bloem wentelen. Aan beide zijden korsten in hete vetstof.
De spekreepjes en de uitjes toevoegen. Even laten meebakken.
Wijn erop gieten, tuinkruiden toevoegen en gedurende 10 à 15 min. laten sudderen onder
deksel.
Champignons toevoegen en ca. 5 min. laten meestoven.
Eventueel de saus bijbinden met aardappelzetmeel en op smaak controleren..
Op een schaal schikken en bestrooien met peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|