laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippenroomsoep met quenellen en noten
  ingrediënten:
    Voor ca. 2,5 l:
2 l kippenbouillon
75 vetstof
70 g bloem
1 ui (gesnipperd)
2 kleine preien (enkel het wit, fijngesneden)
4 seldertakken (in brunoise)
peterselie (gehakt)
peper, zout
100 ml room
50 g walnoten (grof gehakt)

Quenellen van kip: (ca. 24 stuks)
200 g kipfilet
60 ml room
peper, zout
  bereiding:
    De ui, prei en selder aanstoven in de vetstof (niet laten bruinen).
De bloem toevoegen en een roux maken (goed mengen). Even laten garen.
De roux aanlengen met de kippenbouillon.
Laat de soep gedurende ca. 10 min. Zachtjes koken.

De quenellen:
Maal het kippenvlees fijn.
Voeg de licht opgeslagen room toe.
Kruid het geheel met peper, zout.
Vorm met 2 koffielepeltjes kleine quenellen (balletjes) en pocheer ze in water.
Mix de soep zeer fijn.
Voeg de quenellen van kip erbij en warm de soep terug even door.
Afwerken met peterselie, room en gehakte noten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats