laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fruit à la zee
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

200 g noordzeegarnalen
1 krop sla
2 tomaten
2 wortelen
1/2 verse ananas
2 kiwi's
2 sinaasappelen
150 g Nazarethkaas
1/2 kg vastkokende
aardappelen
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels
gehakte peterselie
  bereiding:
    Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af. Snijd de aardappelen in kleine stukjes.
Meng de aardappelen met de mayonaise en de helft van de gehakte peterselie.
Maak de ananas schoon door er met een groot mes de schil en het harde hart vanaf te snijden. Snijd het sappige vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de sinaasappel.Trek de partjes uit elkaar en snijd elk partje in twee. Doe de sinaasappel bij de ananas.
Schil de kiwi's en snijd er de harde uiteinden af. Snijd de kiwi's in de lengte in twee en dan nog eens in twee. Dan mogen er schijfjes van gemaakt worden. Zwier de kiwi's bij het andere fruit.
Snijd de gewassen tomaten in blokjes.
Rasp voorzichtig de wortelen.
Snijd de kaas in blokjes van 1/2 centimeter.
Meng de tomaat en de geraspte wortelen onder de aardappelen. Voeg ook het uitgelopen sap van het fruit toe.
Maak de sla schoon en scheur ze in kleine stukjes.
Leg een paar sl! ablaadjes op 4 borden. Met de aardappelen maken we een bergje in het midden van elk bord. Bovenop de aardappelen verdelen we het fruit.
Strooi daarbovenop eerst de kaasblokjes en verdeel dan de garnalen op de slaatjes. Werk af met de rest van de gehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats