laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmragoût in tomaat
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 vleestomaten
20 g Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
2 sjalotje
20 g bloem
2 dl bouillon (van een blokje)
1 blikje zalm (uitgelekt ± 150 g)
150 g soepgroenten
fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd een kapje van de bolle kant van de tomaten, zodat ze stevig blijven staan.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten met een theelepeltje en laat de tomaten goed uitlekken.
Verwarm Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een steelpan, voeg de fijngesneden sjalotjes toe en fruit deze al roerende glazig.
Voeg de bloem in één keer toe en roer tot er een samenhangende massa (roux) onstaat.
Laat het geheel even goed doorwarmen zonder dat het van kleur veranderd.
Voeg vervolgens de bouillon onder voortdurend roeren in kleine hoeveelheden toe tot een dikke ragoût ontstaat.
Prak de zalm fijn met een vork en snijd de soepgroenten in kleine stukjes.
Roer de zalm en de groenten door de ragout en laat het geheel op een laag vuur in 15 minuten gaar worden.
Voeg er op het laatste moment fijngesneden peterselie aan toe.
Vul de uitgelekte tomaten met de ragout.
Zet ze in een met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden ingevet ovenschaaltje.
Laat ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 5 minuten gratineren.

Tip:
Ook lekker met blokjes verse zalm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats