|
|
|
Kabeljauw-ovenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
Becel voor Koken, (Roer)bakken en Braden
4 tomaten
250 gr witte kool
2 dunne preien
2 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde bieslook
2 theelepels gedroogde rozemarijn
600 gr kabeljauwmoten
extra nodig: ovenschaal |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Vet een ovenschaal in met Becel voor koken, (roer)bakken en braden.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Maak de witte kool schoon en snijd hem in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen
Pers de teentjes knoflook uit en vermeng dit met de gesneden groenten en de kruiden.
Verhit 2 theelepels Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en smoor de groenten ca. 8 minuten.
Leg de kabeljauwmoten in de ovenschaal en schep het groentenmengsel er overheen. Voeg eventueel nog wat vocht toe. Besprenkel de visschotel met een beetje Becel voor koken, (roer)bakken en braden. Dek de schotel af en bak hem ca. 30 minuten.
Lekker met rijst en gemengde sla.
Ook lekker met aardappelpuree.
Tip:
In plaats van kabeljauw kun je ook koolvis gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|