laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gnocchi met basilicum-peperolie
  ingrediënten:
    1 kg aardappels
200 g bloem
1 groot ei
zout
1/2 bosje basilicum
1 dl olijfolie
1 theelepel geraspte citroenschil
½ rood pepertje
1 eetlepel citroensap
peper en zout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
  bereiding:
    Schil de aardappels en stoom (of kook) ze gaar. Maak intussen de basilicum-peperolie. Pureer (met een staafmixer of in de keukenmachine) de basilicumblaadjes met de olie, de geraspte citroenschil en het in stukken gesneden halve pepertje en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Knijp de gare aardappels nog warm door een pureeknijper boven een grote kom. Voeg bloem en eieren toe, en zout naar smaak. Kneed dit tot een soepel deeg en vorm hiervan rolletjes met een doorsnede van ongeveer 1,5 cm. Snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm lengte. Druk er met een duim een kuiltje in of maak er met de tanden van een vork streepjes in. Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de porties gnocchi in enkele minuten gaar. De gnocchi zijn klaar zodra ze boven komen drijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Meng direct met de olie en de geraspte kaas.

Een recept van Janny van der Heijden

De verhouding bloem en aardappel is belangrijk bij gnocchi (spreek uit njokki). Zit er te veel bloem in het deeg dan worden de gnocchi hard, bij te weinig bloem vallen ze soms uiteen. Wie het zich gemakkelijk wil maken koopt kant en klare gnocchi en maakt alleen de olie zelf.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats